Varmvatten och annat nytt

Varmvattnet har varit avstängt idag och det drog ut på tiden. Det kom tillbaka 1 1/2 timme för sent pga tillkommande arbeten.
Alla boende kommer att få ett material från vår nya bredbandsleverantör i brevlådan. Det innehåller en del som många av er redan vet om. Som vanligt kommer Storholmen att ombesörja att avgiften betalas. Övergången ska inte märkas.
Det kommer ett nytt erbjudande för säkerhetsdörrar under november från samma firma som installerat dörrar tidigare i fastigheten.
Förslag att installera laddstolpar för elbilar i garagen. Oklart hur kostnaden ska fördelas.

Försöket med fönsterventiler och dammsugning i ett antal lägenheter är slutfört. Efter utvärdering hoppas jag att det ska ge lägenheterna ett bättre inomhus klimat och att OVK (obligatorisk ventilationskontroll) ska bli godkänd. Det största i felet är att det tillförs före lite luft till lägenheterna (baksug). Priset för en installation/lägenhet ligger mycket bra och kostnaden kan hållas ganska låg om styrelsen bestämmer sig för att gå vidare.
Vi har fått ett besiktningsprotokoll från undersökningen av innergården. Det visar att gården gjordes om på ett felaktigt sätt 2002 och enda sättet att rätta till felen är att lägga om den på nytt. Blir något att tänka på framtiden.
Vi har fått den samlade förbrukningen av fjärrvärme från Fortum som vi kan använda när vi beräknar kostnaden för att installera bergvärme i fastigheten.

  • Prov med fönsterventiler har gjorts i 6 st lägenheter. De monteras i övre delen av karmen i varje rum utom köket. Ventilerna tillför luft till lägenheten och ska sedan ska kompletteras med att frånluftsventilerna ska rengöras. Det finns en ventil i varje rum. Dom sitter högt upp nära ett hörn eller mitt på väggen och ska vara möjliga att öppna. Det kan vara så att dom är övermålade, täckta av tapet eller igensatta. Man kan använda en mattkniv och skära runt kanterna på luckan för att frilägga den. En sotare kommer att rensa ventilkanalen med hjälp av sotning från taket och industridammsugare i lägenheten. Förhoppningsvis ska vi få bättre luft i lägenheterna och slippa dofter från andra lägenheter. Vi kommer att utvärdera resultaten och hoppas naturligtvis att det fungerar bra. I så fall kan vi använda metoden i hela fastigheten.
  • Provtagning har gjorts på innergården för att komma underfund med vad som gör att den mer och mer går i vågor. Vi väntar på ett besiktningsprotokoll med förslag på åtgärder.
  • Föreningen ska byta bredbandsleverantör vid årsskiftet. Vi kommer att få högre hastigheter till lägre pris. Ett första informationsblad har delats ut till alla i huset. Mer information följer.
  • Brandskyddet har ökats på ordentligt eftersom det har kommit nya regler. Utrymningsskyltar har monterats och ett flertal skumsläckare har placerats ut. Dessutom finns det ett brandlarm i tvättstugan eftersom många bränder startar där. Dessutom har det tätats runt rörgenomgångar i väggar.
  • En terrass byggs högst upp i 31an. Den beräknas vara färdig v.45 och då försvinner också ställningen på innergården.
  • Alla portar till våra lokaler ut mot Rörstrandsgatan har fått en ny brun färg som passar huset bättre.
  • En ny hiss installerades i 29an under året. Den gamla blev utdömd på grund av maskinfel.
  • Vi undersöker möjligheten att installera bergvärme i fastigheten. Just nu bara på inledningsstadiet.
  • De nybyggda lägenheterna har blivit godkända av Byggnadsnämnden och det klart för inflyttning för köparna.
  • Tänk på att färgburkar, glas, farliga kemikalier och möbler inte får placeras i soprummet.
Nästa inlägg
Ny mailadress till Stefan Mether